Bio

Hugo begon zijn carrière als ziekenverzorgende in Haarlem. In verpleeghuis de Janskliniek zorgde hij voor dementerende ouderen en raakte al snel gefascineerd door het ziektebeeld Alzheimer. Vervolgens werd hij verpleegkundige met een brede oriëntatie. In vrijwel alle Amsterdamse ziekenhuizen stond hij aan het bed, op de meest uiteenlopende specialismen.

Naast een vakman met liefde voor zijn beroep is Hugo onderzoeker en publicist. Hij rondde zijn studie Medische Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam cum laude af. Zijn Bachelorscriptie, waarin hij reanimatie beschrijft als een modern stervensritueel, werd genomineerd voor de Nationale Scriptieprijs. Met zijn Masterscriptie, over Alzheimer en Euthanasie, verdiende hij een nominatie voor de UvA Scriptieprijs.

Hugo publiceerde in de Volkskrant, NRC Handelsblad en Het Parool over verschillende, zorggerelateerde onderwerpen. Momenteel schrijft hij columns en blogs voor Nursing, Kracht (het magazine van KWF Kankerbestrijding) en Tijdschrift voor Geestelijke Verzorging. Daarnaast staat hij in het Onze lieve Vrouwe Gasthuis nog altijd met veel plezier aan het bed. Wilt u dat Hugo komt spreken op uw symposium? Of zoekt u iemand met analytisch vermogen, een scherpe pen en verstand van de alledaagse praktijk in de gezondheidszorg? Neem dan gerust contact met hem op.