Bio

Hugo begon zijn carrière als ziekenverzorgende in Haarlem. In verpleeghuis de Janskliniek zorgde hij voor dementerende ouderen en raakte al snel gefascineerd door het ziektebeeld Alzheimer. Vervolgens werd hij verpleegkundige met een brede oriëntatie. In vrijwel alle Amsterdamse ziekenhuizen stond hij aan het bed, op de meest uiteenlopende specialismen.

Naast een vakman met liefde voor zijn beroep is Hugo onderzoeker en publicist. Hij rondde zijn studie Medische Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam cum laude af. Zijn bachelorscriptie, waarin hij reanimatie beschrijft als een modern stervensritueel, werd genomineerd voor de Nationale Scriptieprijs. Met zijn masterscriptie, over Alzheimer en Euthanasie, verdiende hij een nominatie voor de UvA Scriptieprijs. Hij schrijft al jaren een maandelijkse column in Nursing Magazine, het grootste vaktijdschrift voor verpleegkundigen, en publiceerde daarnaast in onder andere de Volkskrant, Nrc Handelsblad, Trouw en Medisch Contact. 

Wilt u dat Hugo een verhaal komt vertellen op uw symposium? Of zoekt u iemand met analytisch vermogen, een scherpe pen en verstand van de alledaagse praktijk in de gezondheidszorg? Neem dan gerust contact met hem op.